DAGBOG

11/10 2011

  Jeg har idag måttet sige farvel til Gabi (DKskdCH Gizmos Gabi). Gabi var en stor smuk gylden agouti pige med den blødeste pels og det blideste sind. Hun var datter af min første gyldne satin, SunQuicks Moviestar, og en af mine første hjemmeavlede langhårede, Gizmos Domino. Hun har deltaget på mange udstillinger og flere gange præsenteret opdrættet på kæledyrsudstillinger sammen med DKskdCH Gizmos Hyldeblomst i opdrættergruppe. Hun blev mor til et par skønne unger, to enebørn, Windy og Perfect, født med 10 ugers mellemrum. Flere af Gabi efterkommere bor stadig i opdrættet, bl.a. Windy. 3 af Gabis tipoldebørn (Hatta, Vinda og Tritla) og et enkelt tiptipoldebarn (Lippa) bor her også stadig. Gabi har været en af de mest betydningsfulde mutter i opdrættet og jeg har længe frygtet at skulle tage beslutningen om at give hende fred. Heldigvis var hun frisk så sent som i aftes, men her til morgen var det altså slut. Gabi blev 5½ år gammel.10/10 2011

  Så er det blevet rigtigt efterår, både koldt, vådt og blæsende. Så er det dejligt grisene går i en lun stald og at der igen er lækre hvidkål i butikkerne. Hestenes stald-afdeling (hvor mutterne også har deres boks) har været igennem i en grundig genopfriskning med højtryksrensning og kalkning, og det er nu rigtig hyggeligt igen at have stalden fuld af gumlende dyr imens regnen og blæsten rusker udenfor. Hestene står dog i løsdrift, men kommer dagligt ind til fodring og hygge det meste af året.
  Jeg trimmer løs til udstillingen på lørdag, 2 fox´er og 2 ottere har jeg tilmeldt. Jeg kommer desværre ikke selv, men Signe, Kappel´s Opdræt, er så sød at tage dem med for mig, tak for det :-)
  Ellers går der meget tid med Luffe, min dejlige golden retriever hvalp, der flyttede ind i august. 3 mdr. og 2 dage gammel var han på sit første skue og fik bedømmelsen "særdeles lovende", så det kunne ikke være bedre. Han klarede det desuden super godt, hyggede og sov også tungt på trods af uroen. Han er i det hele taget bare en fantastisk hvalp, han lærer lynhurtigt, elsker at arbejde og tager verden som den kommer.

3/10 2011

  Kalenderen siger efterår, men den sidste uge har budt på mere sommervejr end det meste af sommeren, som er blevet nydt meget her på gården.
  Mutterne hygger sig og nyder at gulerodssæsonen er startet, mens der stadig er lidt frisk græs og majs at finde. Der er kommet nogle dejlige kuld, Alice og Mabel har født et par dejlige kuld, med overraskelser, efter Hector. Og der er kommet nogle skønne kæledyrskuld også. Desværre døde Hneta nogle dage efter hun havde født en dejlig dreng. Hun fik et dårligt øje under drægtigheden, som det dog lykkedes at få pænt igen, desværre fik det skidt igen kort inden fødslen og døde da den lille var nogle dage gammel. Heldigvis fødte Eliksir dagen inden og tog ham til sig og han klarer sig nu fint. Litla fødte for en uge siden, et stort kuld på 5, men vægten sagde også 1730 g. dagen inden, så hun fyldte godt ;-)
  D. 9/9 flyttede en gruppe redningsgrise ind. 11 marsvin var kommet ind på internatet fra et hjem hvor de havde gået frit i en lejlighed, 4 små unger, alle under 200 g., var sat på altanen i en kasse. Alle var de tynde og kedelige i pelsen. En hun fødte natten efter ankomsten en fin unge og vejede selv bare 400 g. efter fødslen. Nu har de været her 3 uger og alle har taget godt på og er blevet pænere i pelsen. Igår fødte endnu en hun 4 unger, efter fødslen vejede hun det sammen som ved ankomsten, 730 g., hvor hun altså var 7 uger henne. Alle trives og snart mangler de bare nye gode hjem. De er alle på formidlingssiden.


21/6 2011

  Nu er det blevet sommer og det er vidst på tide at få skrevet lidt her. Der sker meget på gården og kedeligt er det ikke.. I starten af juni fik jeg 4 sorte fox´er hjem fra Holland, de er helt unge, så det er utrolig spændende at følge deres udvikling, men de er bestemt meget lovende. Jeg har også fået to voksne ottere fra Norge, med virkelig gode tegninger, dog noget mørke, men de skal nok kunne bidrage med noget godt.
  De kæledyr jeg har besluttet at sælge er efterhånden flyttet og det er rart med lidt færre dyr - flokken er nu på ca. 60, fordelt med den ene halvdel i boksen og den anden i mutterummet. Jeg vil dog stadig lave lidt unger og en enkelt vil nok også snige sig i udstillingskassen en gang imellem.
  Jeg var i Fredericia på udstilling i starten af juni, med en lille gruppe på 4 dyr, det var nu meget hyggeligt og afslappende med så få. Det eneste kæledyr, Gizmos Grána fik sine sidste 2 certer til champtitlen og var i BIS begge dage, hun fik vist også stirret grundigt på et par stykker - i næste weekend jagter hun en norsk champtitel også. Jeg havde 3 racedyr med, lørdag fik en enkelt cert og jeg lærte en masse af en dygtig dommer - søndag fik de alle 3 cert og min lille smukke fox pige blev BIS J.
  I starten af maj kom mine to elskede ponyer Strit og Lucaz hjem efter at have været solgt i 2½ år. Lucaz har jeg haft siden 2001 og vi har kørt meget ponytrav og tilbragt meget tid på landevejene sammen, så da de skulle flytte for anden efter vi solgte dem var der ikke meget tvivl om at de skulle hjem. Strit er mor til Zippo, som fylder 3 i år, så det er sjovt og hyggeligt at have de 3 samlet igen.
  Vores små gedekid er ikke så små længere, faktisk er blevet både store, frække og ikke mindst utrolig underholdende. Hele flokken er kommet ud og gå i deres nye indhegning med både legetøj, træer, hus og masser af græs - det bliver nydt i stor stil, både af os og gederne! Når de bliver 3 mdr. skal de vænnes fra og drengene skal kastreres, så der står den lige på vrælende kid og en lidt tom indhegning et stykke tid - men efter en måned er alt heldigvis godt igen og flokken kan blive samlet.
  Til august skulle der gerne komme endnu et medlem i familien, en lille golden retriever hvalp. Jeg har besluttet mig for denne skønne race og for at prøve at få en hvalp fra en rigtig god opdrætter med god stamtavler og det hele - det bliver spændende at prøve. Jeg var ude og hilse på inden hvalpende overhovedet var planlagt og det er faktisk rigtig dejligt at være med hele vejen - men nu glæder jeg mig også utrolig meget til de bliver født!
  Næste weekend går turen til Norge - jeg har aldrig prøvet en norsk udstilling (eller andre udenfor DK), så det bliver også spændende!


10/4 2011
  Så er rigtig blevet forår, der er ved at blive grønt og solen skinner. Jeg har besluttet at stoppe med udstille kæledyr, jeg vil stadig komme til nogen udstillinger for hyggens skyld og sikkert udstille et par racedyr. Jeg har derfor også besluttet at sælge nogen af de bedste kæledyr, så andre kan få glæde af dem. De kan ses på salgssiden, muligvis kommer der flere. I marts var der udstilling i Otterup, en super hyggelig udstilling. Jeg kommer også til DM, som så bliver den sidste hvor jeg har kæledyr med foreløbig.
  D. 29/3 fødte begge vores boergeder. Plet havde født to fine kid, et yndigt gimmerkid og et fint krøllet bukkekid, tidligt om morgenen da vi kom ind til hende. De var fine og hurtigt på benene og vi gik ind igen da de havde pattet, så familien kunne få ro. Da jeg en time senere tjekkede overvågningen var der pludselig 3, så Pletten fik trillinger, det sidste et stort bukkekid. Hun havde været meget besværet det sidste stykke tid og var også uheldig at forstrække en sene i bækkenet 4-5 uger inden fødslen, så det var rart da det var godt overstået.
  Om eftermiddagen gik Simone igang. Alle veer forsvandt når jeg gik ind i stalden, så jeg måtte følge med på overvågningen i stuen. Den første drillede lidt og havde ikke strukket forbenene ordentlig frem, så jeg måtte ned og hjælpe lidt, et stort flot bukkekid kom der ud. Jeg kunne hurtigt se de sidste kid i udgangen, men hun nægtede at presse med mig i nærheden, så op igen og se på overvågningen. Hun pressede, men intet kid der. Da jeg kom ned igen var der kun et lille hoved og forben. Jeg måtte have hånden ind og kunne som jeg havde gættet lå begge forben strukket bagud. Der er stor forskel på at få unger ud af marsvin og kid ud af geder! Sidstnævnte har jeg ingen erfaring med ;-) Men det lykkedes i sidste øjeblik og vi fik aflyst dyrlægen, han kunne vente til næste dag og nøjes med en gang antibiotika efter roderiet. Men et interessant syn var det da, da Simone havde hoved i begge ender! Det fine gimmerkid der kom ud havde været tæt på at blive kvalt og var meget slap, men der kom gang i hende og hun er fin og fræk som de andre.
  I fredags fik de små deres øremærker og første vaccination, under stor protest, men nu er alt godt igen og jeg har svært ved at forestille mig noget mere underholdende end når de har legetime i hele stalden, naturligvis overvåget af et par bekymrede mødre. Nu skal vi bare havde deres udendørs faciliterer klar, så de kan komme ud og lave ballede når de bliver lidt større!
  Igår var jeg til Vild med Dyr messen i Fredericia og løbe agility med Nikita, vi stoppede for nogle år siden, men har overvejet at prøve lidt igen, så vi tog chancen og meldte os til for sjov.. Underholdende var de helt sikkert også for tilskuerne, Niki ved jo det er vigtigt at give sine "fans" opmærksomhed! Når hun ellers lige havde tid gjorde hun det fint og vi vandt faktisk en klasse og undgik disk i en anden :-) Hun fik også fedtet sig til en masser rundt om på messen og hilst på mange mærkelige dyr - der gik ikke mange sekunder fra vi startede bilen til hun sov tungt på bagsædet..


5/3 2011
  Nu er vi nået til marts og foråret er endelig ved at vise sig - jeg er nu også så småt ved at være træt at is og sne! I februar fødte min sidste bærerhun den, sandsynligvis, sidste skinnyunge her i opdrættet. Det blev den yndigste lille pige, endda trefarvet med flotte tegninger og med skønt hoved, øjne fine ører og overbehåret er hun i hvert fald ikke - så jeg kunne ikke have ønsket mig en bedre afslutning på skinnyerne. Jeg har besluttet at stoppe skinnyavlen da jeg har svært ved at holde temperaturen i mutterummet oppe på god skinnytemperatur når det bliver rigtig koldt, så jeg vil ikke have flere end at de kan være inde om vinteren..
  I februar var jeg til årets, for mig, første udstilling. Det var en hyggelig udstilling, dejligt at komme afsted og få snakket med en masse skønne mennesker igen :-) Jeg fik også et par champs, nogle certer og skønne Hríma blev BIS 3 søndag, samtidig blev hun champ.
  Sidst i marts kommer der en helt ny art nyt liv i stalden, vores boergeder venter deres første kid. Der er masser af liv i de tykke maver og det er efterhånden lidt hårdt at være ged, men hvor bliver det hyggeligt!

3/1 2011
  Så er vi kommet ind i 2011 og der er som sædvanlig gået længere tid end planlagt siden jeg sidst fik skrevet. Men sådan går det jo når der er rigeligt at se til..
  Juleaften fødte Kylja en overraskelse, troede hun havde længere igen, men da jeg kom ned for at tjekke da andre højdrægtige var der altså babyer et uventet sted. Desværre var de to døde og kun Christmas Surprise var i live, men fin er han, med skøn farvefordeling og lækkert hoved. Om eftermiddagen fødte Litla - noget mere planlagt på dag 68 fra parring - 2 unger. Desværre var den ene lam i den ene side af hovedet og måtte aflives da han ikke rigtig kunne spise. Den anden er en fin og livlig lille pige - Litla Drífa. D. 29. fødte Zarabi - en lidt dramatisk fødsel da hun allerede havde veer aftenen inden, men presseveerne lod vente på sig. Først da hun fik et ordentligt skud kalk næste formiddag kom der gang i sagerne og lynhurtigt var der født 7! unger. Desværre/heldigvis var de 4 døde. Tritla, Bjartur og Naggur klarede turen og hygger med deres mor i børnehaven med de andre piger og deres unger. Naggur var dog meget lille og kunne ikke rigtig kæmpe sig til maden, så han får hjælp, men vokser fint og dier også lidt nu.
  I november fødte min skønne DKskdCH Gizmos Fifla hele 5 unger - alle omkring 100 g. En skøn flok sølvbørn som super-mor Fifla har klaret uden problemer.
  I starten af december flyttede vores nye geder ind. Et par unge boergeder med M3-status og stamtavler og det hele. Abildgaards Seline og Abilgaards Simone. De var meget bange i starten, men panikker ikke over at man kigger på dem mere og er nogle utrolig skønne sjove væsner. De er indkøbt til hygge og planen er da også at de skal have kid (så der kan komme lidt i fryseren ind imellem) og måske på skuer - det vil tiden vise.
  Ellers er julen godt overstået og selvom det er dejligt med ferie og god tid er det er nu helt rart at hverdagen venter igen!

18/10 2010
  Nu er vi nået oktober og det er ved at være rigtig længe siden jeg har fået skrevet noget.. Jeg har været afsted til nogle udstillinger, med gode resultater og masser af hygge - senest i Gladsaxe.
  Der er også kommet et par fine kuld, 2 kæledyrskuld med skønne unger, det ene kom en hun jeg tidligere på året har solgt hjem med i maven. Senest er der d. 13/10 født et tan/otter med rigtig fine unger som jeg glæder mig meget til at følge.
  Forhåbentlig når jeg snart at få fotograferet de manglende dyr, men der er meget se til pt. og så må fotograferingen komme i anden række.
  I juli fik jeg 7 hunner ind via internatet, de var dumpet i en papkasse i varmen sammen med 4 hanner. Alle var selvfølgelig drægtige og de kom altså med hjem. På trods af stress, varme og at flere af dem var meget små har de klaret sig godt igennem fødslerne. En enkelt fødte en død unger lige efter ankomsten og en anden aborterede dagen efter, resten har født planmæssigt og alle har det nu godt og er klar til nye gode hjem!

2/7 2010
  Så er det rigtig ved at være sommer, der er masser af friskt lækkert grønt at plukke til mutterne, hvilket bliver nydt i stor stil. Der er længe siden hjemmesiden har været helt opdateret, det skyldes ikke at der ikke sker noget, men jeg har masser at se til og det går ud over siden, men nu skulle den være nogenlunde med igen ;-)
  Der er kommet nogle skønne kuld den sidste måned, dem er der billeder af nu. Det er muligvis et enkelt mere på vej til august, men ellers bliver der en god pause med kuldene nu.
  Jeg har besluttet at sætte nogen af mine skønne dyr til salg da jeg gerne vil have lidt færre, de kan ses rundt omkring på siderne. Derudover er der masser af dejlige unger til salg og formidlingssiden er opdateret med bl.a. et par flotte skinnyhunner og nogle dejlige kastrater. Kig endelig forbi og se om der noget for dig, ved køb af flere dyr kan der gives rabat.
  Jeg har desuden fået både steppelemminge unger og ørkenrotteunger, og for knap 2 uger siden fik jeg 4 killinger på 3-4 uger i pleje fra dyreinternatet, så kedeligt kan man ikke sige her er!

26/3 2010
  Nu er det langt om længe ved rigtig at være forår, græsset spirer, fuglene synger, hestene fælder og er forårskåde, og ikke mindst er lyset på vej tilbage! :-)
  Hos mutterne går det stille og roligt, jeg har været på et par udstillinger, i Sig blev til en del certer og en BIS 3 til min dejlige kælefox Hríma. I Roskilde blev det desværre kun til et cert - men det resulterede så i en champ, BIS 2 og bedste a-dyr :-) Desuden blev min første hjemmelavede tan Hrafna BIG J.
  Jeg har fået lidt flere skønne unger, bl.a. har Zarabi født, hun var længe om at blive drægtig, men kom der et par fine unger ud til sidst, desværre var den ene meget stor og død, men en gudesmuk levende pige blev det også til :-)
  I februar fødte Frida den første levende skinny hun her i opdrættet, en smuk gylden agouti/gylden/hvid pige! Og for et par dage siden fødte otteren Ticket så 2 piger, en ensfarvet sort og en sort satin tan - faren er en smuk satin otter jeg har lånt hos Stubbens Opdræt - tak for det, søde :-)
  Nu går der et stykke tid inden der kommer unger igen, jeg venter et skinnykuld og 2 hvirvelkuld, men der er længe til..
  Næste udstilling bliver d. 10. april i Ålborg hvor DKskdCH Gizmos Hyldeblomst gerne skulle med - nu som veteran, hun er stadig lige skøn!
  På hestefronten sker der også lidt, mit islænderføl Asni (som jo snart ikke kan blive ved at være føl - han bliver 1 år til maj....) flytter til Mols Bjerge i morgen hvor han skal gå med en masse andre unghingste og pleje naturen, lege med de andre og ellers bare hygge og være hest de næste år indtil han skal igang med at lave noget. Det bliver hårdt at undvære ham, men det bliver også skønt at kunne besøge ham i de perfekte omgivelser :-)
  Hans mor Táta er jeg kommet til at melde til Bededagsstævne i Herning - 4 dages camping med hygge og heste sammen med de andre islændertosser jeg følges med, det kan kun blive godt :-) At vi så aldrig har startet stævne før er jo en anden side af sagen... Der skulle også kun komme omkring 500 heste, så vi starter jo stille og roligt ud - eller noget... Men hyggeligt skal nok blive ;-)

11/2 2010
  Så er vi allerede i februar og muttestalden er fuld af skønne unger, igår flyttede alle de små og deres mødre sammen i et stort bur - der er bare ikke noget hyggeligere end når 5 hunner ligger på en lang række i hver deres hus og dier deres unger. Allerede idag er de små meget mere modige og får også lov af deres mødre til rigtig at gå på opdagelse, det er virkelig et skønt syn når alle ungerne er ude og popcorne og smage på de forskellige ting osv., så er der godt nok liv i buret :-)
  Næsten alle fødslerne er gået godt, desværre aborterede min vidunderlige Porsche 6 unger alt for tidligt og der var flere derinde som ikke kom ud, det endte desværre med at vi måtte sige farvel alt for tidligt - sov godt smukke smukke pige! DKkdCH Gizmos Silver Dream havde en ret lang fødsel, men da vi endelig ved fælles hjælp fik den første ud kom de sidste 4 noget nemmere, desværre var de 3 for svage til at klare sig, men 2 dejlige piger er tilbage. Resten af fødslerne er gået uden problemer og jeg krydser fingre for de sidste der skal føde klarer det ligeså fint :-)
  I morgen står den på storvask af mutter til årets første udstilling på lørdag i Sig, det bliver hyggeligt at komme afsted igen - hvis vi ellers kan komme frem gennem snemasserne!
  Vi har været sneet inde nogen dage det sidste stykke tid, sådan er jo at bo på landet og det er nu også meget hyggeligt - især når man alligevel ikke havde planer om at skulle ud! Både heste og hunde nyder absolut sneen og manglen på mudder!
  Jeg har lagt billeder ind på salgssiden er af alle de kære små, så der er lidt at kigge på der ;-)

1/1 2010
  Så kom vi over både jul og nytår - i live endda ;-) Både jul og nytår har jeg holdt herhjemme, dejlig afslappet og med ro til at pusle lidt ekstra om dyrene, men nu bliver det nu også rart med lidt hverdag igen!
  Midt i december fødte lille Margit 4 unger, hun kom til internatet i sidst i november - fundet i en papkasse sammen med intet mindre end 7 hanner, lille bitte, højgravid og stort set uden pels på kroppen pga. sellnick. Hun parkerede ved madskålen og der sad hun så og spiste indtil hun fødte et par uger senere. 4 små bitte, men tykke, unger kom der, og en meget tynd og stadig halvnøgen Margit sad tilbage med de små hængende i dievorterne døgnet rundt. Det er først nu hvor unger er fyldt 2 uger hendes lille krop begynder at have overskud til så småt at sætte ny pels. Når Margit engang er helt i orden får hun lov at nyde livet i min store boks i stalden - det må vist være fortjent!
  Idag fødte Obsessions Bindi Bamzet så et kuld vidunderlige nytårsbabyer. 4 fede hanunger fik hun med vægte over 120 g. hele bundtet, virkelig lækre med skønne typer, fin behåring og lækre flapører :-) Faren til de "små" er min vidunderlige Flipper der desværre døde lige efter Bindi blev drægtig - så jeg er lykkelig for at fødslen gik godt!

9/11 2009
  Så er det vist tid til en lille opdatering igen :-)
  I starten oktober var jeg ovre og høre Marias specialeforsvar, en stor oplevelse og utrolig spændende og stor ting at få lov at være med til, tak for det, søde :-)
Jeg har været afsted til et par udstillinger, både i Sig i oktober og Køge her i november. Sig var en hyggelig dag, min skønne Skyfaxi vandt BIS J i kæledyr og ellers fik jeg lidt certer med hjem.
  Til Køge var planen at jeg ville køre fredag, dog valgte bilen at brænde sammen torsdag aften, heldigvis lykkedes det alligevel at komme afsted med hjælp fra Maria, Obsessions, og Karen Marie, Stubbens, tusind tak tøser :-)
  Lørdag gik udstillingen ok for mine dyr, 4 fik certer og min fox han Hector blev BIG 2. Søndag kom den store overraskelse, hos kæledyrene fik halvdelen igen cert. Desuden fik Obsessions Black Magic sit sidste cert og er nu DKsvCH SCH, derudover blev han BIG 1 og BIS 1, det var noget af en afslutning på hans udstillingskarriere! Han er en fantastisk dreng med en kæmpe personlighed oveni sit smukke udseende :-)
  For en lille måned siden fødte Gizmos Gilda, DKskdCH Gizmos Gaia og DKkdCH Fina nogle skønne kæledyrsunger, dem er der billeder af under til salg og fødte kuld, det bliver spændende at følge dem og udstille næste år :-) Idag fødte min eng. crested gyldne DKCH SunQuicks Nairobi 3 fine unger, dem kommer der billeder af en af de nærmeste dage.
  Udstillingen i Køge var årets sidste for mig, så nu er der en lang vinterpause hvor alle dyrene bare nydes og hygges om :-) Vi ses næste år!
 

6/10 2009
Tiden går og det der med at få skrevet her er ikke det den går mest med ;-)
D. 26/9 havde jeg DKK specialudstilling her i huset, bestemt en spændende oplevelse :-) Jeg synes selv det gik rigtig godt, stemningen var god og generelt fungerede det godt, selvom pladsen var lidt trang med over 170 tilmeldte dyr! Hos mine egne dyr blev det til en BIS 7 til Hector og så beholdte X-factor sin pokal for sejeste frisure som han vandt sidst ;-) Desuden fik jeg et par champs, på trods nogle imponerende stædige hømider!
I sidste uge fødte Grádís og Hjördís deres kuld med et døgn imellem, 2 smukke kuld, desværre var de 2 af Grádís´ 3 unger for svage og klarede sig ikke, men Hjördís og Grádís deler de ialt 5 levende unger som vist ikke har nogen idé om hvem der er deres mor ;-)
Idag har jeg desværre været nødt til at få aflivet min vidunderlige s
kinnyhun Ekenedilichukwu (bare Eke til daglig), hun var højdrægtig, men sandsynligvis på grund af en grim infektion i poten døde ungerne i maven og hun klarede kun at føde en kæmpe unge der ovenikøbet kom med nakken først, før hun gav op, på trods af 2 vestimulerende sprøjter og al den hjælp jeg kunne give ;-( Det var en utrolig trist oplevelse at kæmpe med hende mens livet ligeså stille forsvandt fra hendes smukke øjne... Sov godt søde smukke tøs!
 

29/8 2009:
Så er det allerede en måned siden jeg har fået skrevet sidst. Jeg har bl.a. været på ferie, en uge i hytte på den campingsplads hvor mine to små shettere, Strit og Lucaz er solgt til og trives helt fantastisk, skønt at se dem have det så godt :-)
Freya har født fire smukke unger.

27/7 2009:
Så er siden ved at være klar til at blive lagt ud, håber i tager godt imod det nye design.
Malou fødte i sidste uge, 4 utroligt smukke unger, desværre også en enkelt død, men sådan er det jo indimellem.. Så er der kun Freya tilbage at vente på, men hun er endnu ikke helt klar. Jeg har fået kastreret Amaretto som skal være far til hendes unger, så nu hygger de sig bare sammen og kan være en lille familie ;-)
I fredags fik jeg 4 skønne dyr hjem fra Maria, Obsessions. Jeg har været så heldig at få lov at købe Obsessions Black Magic, en helt fantastisk skinnyhan som jeg glæder mig meget til at få unger efter og udstille. Med ham fulgte 3 skønne skinnybærer hunner, Grádís, Hjördís og Maxima, dejlige piger der alle har noget positivit at bidrage med i skinnyavlen. Tusind tak for alle de skønne dyr, søde :-)
Jeg har desuden tilmeldt til Hundslund-udstillingen, 7 kæledyr og 7 racedyr blev det til denne gang.

16/7 2009:
2 nye kuld har set dagens lys, Gizmos Misty og DKkdCH Gizmos Fantastica har hver født 4 skønne babyer med få dages mellemrum, der er billeder under fødte kuld/på salgssiden. Der skulle gerne komme et par kuld mere i denne måned, DKskdCH Gizmos Malou og Gizmos Freya er begge højdrægtige, et par kuld der godt kunne indeholde virkelig spændende unger.
Jeg har for nyligt også fået en ny hest, eller rettere byttet mig til den for et par plage jeg ikke selv kunne bruge, at jeg så har købt den ene tilbage da hun ikke kunne fungere det nye sted og jeg faktisk savnede hende ret meget er noget andet.. Den nye er en 2-årig tinkerhoppe ved navn Okaj´s Nutella Oline, til daglig bare Nutella, indimellem bare chokoladeponyen eller Nutti. Hun er virkelig skøn, tager jævnligt mig selv i at have glemt at hun kun er 2 år, hun er så rolig og velopdragen at hun er en ren fornøjelse at håndtere :-)

5/7 2009:
Der er opdateret lidt med et par nye billeder af salgsdyrene og jeg fik et par nye hanner til DM sidste weekend, begge fra Maria, Obsessions, en planlagt kastrat, nu hvor jeg har mistet min sidste måtte jeg jo have en ny til at holde lidt styr på gimperne. Den anden var knap så planlagt, men bestemt ikke fortrudt, en skøn lille skinnydreng med rigtig fin størrelse, flotte ører og øjne og ikke mindst en virkelig fin V behåring uden det mindste i nakken :-) At han så er en rigtig lille charmetrold gør jo ikke tingene værre ;-) Tusind tak fordi jeg måtte købe ham Maria! ;-) Ser meget frem til at udstille ham!
Det var en super hyggelig udstilling, bestemt den lange køretur værd. Jeg fik certer med hjem på 8 ud af 11 kæledyr, samt en BIS 5, og certer på begge mine gyldne, som desuden blev BIG 1 og 2 og BIS 4 og 7, derudover fik min fox han cert. Mine skinnyer fik ingenting, vidunderlige Bindi blev nr. 1 i klassen, men med kun 2 uddelte certer til alle voksen skinnyer var der kamp om dem.. Lørdag aften var der fest med god mad og super underholdning, alt i alt en super hyggelig weekend i gode venners selskab! :-)
Og så har jeg fået en ny hest, byttet for 2 andre, så nu er jeg kun ejer af 3 dejlige muler :-) + vi har min mors 2, men fra 10 ponyer da vinteren startede sidste år og til 5 nu må da siges at være en reducering, men det har været hårdt at sige farvel til mange dejlige ponyer, bl.a. Lucaz som jeg har kørt trav med i rigtig mange år og mine 2 gotlandsruss føl fra 07´ og 08´ har været rigtig hårde, men jeg har stadig kontakt til alle de solgte og det er jo bare skønt at høre at det går godt hos de nye ejere som kan bruge dem og nyde dem mere end jeg kunne.

16/6 2009:
Der er opdateret under hanner og hunner, jeg har måttet sige farvel til 3 dejlige grise, Jaguar, Tessa og Double Up er idag blevet aflivet :-(

2/6 2009:
Så er endnu en udstilling overstået, lørdag blev min gyldne DE satin Kenja champ og big 2, hun har haft udstillingspause siden november pga. et kuld der gik helt galt og endte i 7 døde unger, men Kenja klarede den og er tilbage i topform :-) Desuden blev min lille junior Mikado BIS J lørdag og Fina blev champ og BIS 2 søndag! Det var en super hyggelig udstilling, på trods af meget bøvl med dommerkataloget.
Jeg er igang med at få taget nye billeder af mange af dyrene og der er lagt billeder ind af grisene med deres rosetter og pokaler fra de sidste to udstillinger, og flere billeder er på vej de næste dage :-).
Der er 5 kuld skønne kæledyr på vej, et der ventes indenfor et par uger og resten i juli :-).

10/5 2009:
Der er opdateret rundt omkring, bl.a. under hunner, hanner, bis-placeringer og udstillinger efter DKK specialudstilling i Dragør igår. Udstillingen gik fint for mig, certer på en del dyr og 3 specialpriser, 2. bedste opdrættergruppe og så blev min lille skønne Magnolia BIS J 2 for en anden gang :-) Det er var en rigtig hyggelig udstilling, dejligt med en lille rolig udstilling hvor det hele bare kørte og vi var færdige tidligt nok til at selv os jyder næsten nåede hjem før det blev mørkt :-)
D. 2/5 folede min islænder Táta endelig, 4 uger og 4 dage over termin. Det blev smukt, meget færdigbagt, hingsteføl i den smukke farve moldott, som sin far. Han er sund og rask og folingen gik hurtigt og uden problemer og mor og barn trives og nyder hinanden. Asni fra Tiset, som den "lille" er døbt, har fået sin egen side under mine dyr.